Zuivere en aangename lucht, een constante aangename temperatuur, het hele jaar door

NEEM CONTACT MET ONS OP

Airconditioning

Onze merken en partners

  • Remeha, met Nederlandse oorsprong, is onderdeel van BDR Thermea Group, nummer drie producent wereldwijd van verwarmings-, koelings- en warmwatersystemen en daaraan gerelateerde diensten.  Remeha bouwt o.a. airconditioning, kwalitatieve verwarmingsketels, warmtepompen, warmwater bereiders en hybridesystemen voor huishoudelijke en commerciële toepasisngen.

    Remeha

    Airconditioning & Verwarming
  • Geniet het hele jaar door van optimaal comfort in huis met geavanceerde, efficiënte koel- en verwarmingstechnologie met onze airco's, ook bekend als lucht/lucht warmtepompen. Als je ook nog een tank aan je systeem toevoegt, beschik je daarnaast over sanitair warm water.

    Daikin

    Airconditioning
WAAR KUNNEN WIJ JE MEE HELPEN

Het ideale binnenklimaat in elke kamer

Een airconditioning of airco koelt of verwarmt de lucht in een ruimte. Verder zorgt het ook voor het ontvochtigen en het filteren van de lucht. Dit samen zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Tegenwoordig is een airconditioning zo zuinig, dat het zelfs een alternatief voor de verwarmingsinstallatie kan zijn.

Een vaste airco heeft een buitenunit en een (mono-split) of meerdere (multi-split) binnenunits. Door de binnenunit(s) loopt een koelmiddel dat de warmte in de ruimte absorbeert. Het koelmiddel vervoert de warmte naar de buitenunit, die op zijn beurt de warmte afgeeft aan de buitenlucht. Daarna vloeit het koelmiddel terug naar de binnenunit(s) en begint de cirkel opnieuw.

Vaste airconditioningsystemen zijn eigenlijk lucht-luchtwarmtepompen. Je kan je huis er dus ook mee verwarmen. De werking verloopt dan omgekeerd: de buitenunit onttrekt warmte aan de buitenlucht en stuurt die naar de binnenunits. Die blazen dan de warme lucht de woning in.

In de zomer houdt airco je woning zalig fris, in de lente en herfst verbruikt je verwarmingsketel – als je ervoor kiest om die te behouden – minder, omdat je airco dienstdoet als bijverwarming. In de winter heb je het snel lekker warm doordat je aircosysteem warme lucht door de woning blaast.

Leuk om te weten: een lucht-luchtwarmtepomp is geschikt voor nieuwbouw én renovatie, zolang er ruimte is om een binnenunit (aan de wand of ingewerkt in een vals plafond) en buitenuit te plaatsen... en deze op een handige manier met mekaar verbonden kunnen worden.

Wij adviseren je graag ter plaatse, maak gerust een vrijblijvende afspraak indien u interesse hebt in een airconditioning systeem.

Wist je dat ?

Een airconditioning systeem niet allen zorgt voor verkoeling tijdens de warme dagen ?  Je kan er ook eenvoudig en snel ruimtes mee verwarmen.  Voor een kleine studio of appartement kan het zelfs voldoende zijn om "enkel" met airconditioning de hele ruimte te koelen én te verwarmen.

Vraag nu vrijblijvend jouw offerte aan

Voor het perfecte leef & werkklimaat, bij je thuis of op kantoor
NEEM CONTACT MET ONS OP
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram